Cum se masoara perdelele si draperiile, cati metri trebuie la un geam, calcul dimensiuni

cum se masoara perdelele si draperiile cati metri trebuie la un geam calcul dimensiuni

Cum se masoara perdelele si draperiile, cati metri trebuie la un geam, calcul dimensiuni si sfaturi utile. Afla de la Lady Margot.

Cum poti obtine LATIMEA ideala a perdelei si a draperiei? De unde stii ce dimensiuni trebuie sa cumperi? Simplu! Foloseste o ruleta rigida cu care sa iei dimensiunile exacte si apoi citeste recomandarile noastre. Iti trebuie lungimea sistemului de prindere (sina, bara de galerie, etc.) si inaltimea dorita (adica cati metri sunt de la sistemul de prindere pana jos sau pana la pervaz, etc.)

Sfat! La achizitionarea sistemului de prindere, pentru un aspect mai placut si pentru a putea controla usor lumina din camera, va recomandam ca acesta (sina, bara de la galerie, etc.) sa fie cu 15-30 cm mai lung in fiecare parte a geamului. Desigur, daca pozitionarea in camera va permite acest lucru.

Latimea perdelelor si draperiilor cu model – Trebuie sa ne gandim aici ca faldurile sa nu fie atat de dese incat modelul sa nu se mai poata vedea. Latimea perdelei si a draperiei se calculeaza astfel: lungimea sistemului de prindere x 2. De exemplu la o sina de 3 metri lungime, va recomandam 6 metri de perdea cu model si intre 5 si 6 metri de draperie cu model.

Latimea perdelelor si draperiilor simple – pentru draperiile si perdelele simple, fara model, este recomandat sa luati o latime mai mare. Latimea se calculeaza astfel: lungimea sistemului de prindere x 2,5 pentru perdele si x 2 pentru draperii. De exemplu pentru o sina de 3 metri lungime, va recomandam pana la 7,5 metri perdea fara model si pana la 6 metri de draperie fara model.

Sfat! Cu cat sunt mai “bogate” faldurile cu atat gradul de luminozitate din camera poate fi tinut sub control.

5/5 - (100 votes)

Comment (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum!