Asortarea culorilor

asortarea culorilor

Despre culori si impact

Va recomandam să începeți cu un fundal neutru și sa asortati cu atenție nuantele din camera. Culorile pereților tăi ar trebui să-ți formeze fundalul, dar păstrarea acestora neutre nu înseamnă să le pictezi cu o nuanță blândă și plictisitoare. Puteți crea o versiune neutră practic a oricărei culori. Gândiți-vă la gri, caramel și tonuri nisipoase, toate acestea funcționează în orice versiune, de la mai luminate la mai intunecate. Fundalul neutru obtinut îl puteți combina cu orice altă culoare de impact prin accesorii, draperii, perdele, etc.

Evitați tendințele

Nu selectați niciodată o culoare pe baza unui trend. Toata lumea stie ca un trend se poate schimba foarte repede, iar acesta este un mod garantat de a ajunge sa ai o camera “demodata” curând. Rețelele de socializare sunt o sursă minunată de inspirație, dar sunt foarte orientate spre tendințe, așa că fii atent atunci cand iei decizia sa alegi culorile dupa “cum se poarta” la momentul respectiv. Chiar dacă este relativ ușor să vă revopsiți pereții, nu este ceva ce veți dori să faceți în fiecare an. Astfel, daca sunteti incantati de o culoare în tendințe, introduceți-o cu accesorii și articole care pot fi ușor înlocuite și alegeți o vopsea de perete complementară, mai atemporală.

Folosiți arta ca sursă de inspirație

Dacă începeți de la zero, si nu stiti totusi ce culoare doriti peretii, puteti incepe prin a alege mai întâi elemente majore – cum ar fi o canapea, perdele sau podele – pentru idei de culoare. De asemenea, puteti să folosiți o piesă de artă pe care intenționați să o atârnați în cameră si in functie de culorile ei sa ajustati restul. Acesta este un mod cu adevărat excelent de a combina o schemă de culori și de a garanta un aspect complet coeziv.

5/5 - (1 vote)

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Sună acum!